«مدرسه علوم انسانی جیوگی» با همکاری باشگاه اندیشه (مدرسه مطالعات هویت و مدرسه مطالعات دیالوگ) برگزار میکند:
نشست «عینالقضات در گفتوگو»
ارائهها:
زبانشناسی معرفت و نقش مترجمی عقل از دیدگاه عینالقضات همدانی | دکتر صبا فدوی
تناظر میان نوبتهای سهگانهی تأویلی عینالقضات و قوس هرمنوتیکی ریکور | دکتر علیرضا تقوی کوتنائی
عینالقضات در افق معاصرت | دکتر سیدجواد میری
پنجشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۱
چکیدهی ارائهها:
📝 علیرضا تقوی
تأویل در ادبیات عرفانی گفتمان بنیادین محسوب میشود. در این بین عینالقضات همدانی نمونهی بارز این ویژگی است. نظام اندیشگانی او با تاویل به طرز شگرفی درهم آمیخته هست. تفکرات فلسفی او در ارتباط با فهم و معنا و بسیاری موارد دیگر، با آنچه که ریکور به عنوان نظریه بیان داشته است قابلیت بررسی و انطباق دارد. یکی از این نظریات موضوع فوق میباشد.
📝 سیدجواد میری
در این نشست به الهیات عینالقضات خواهم پرداخت و این پرسش را مورد امعان نظر قرار خواهم داد که الهیات عینالقضاتی چه نسبتی با “مسئله هویت” در معنای تئوریک آن میتواند داشته باشد.
📝 صبا فدوی
عین القضات با بحث الفاظ متشابه بهجای نمادگرایی، سعی در رفع مشکل زبانشناختی معرفتی عرفا دارد و در این راستا مسئله چندمعنایی بودن متن را مطرح میکند که علت آن را نه حضور بینهایت معنی در متن، بلکه غیاب بینهایت آن میداند.
همچنین از نظر عینالقضات اهمیت عقل به دو موضوع کلی بازمیگردد: یکی نقش عقل به عنوان پلـی کــه عـیــن و ذهن را بـه هـــم مرتبط میسازد، و امـر بیـانناپذیر را بیانپذیر میکند؛ و دیگری محدودیتهای عقل در درک حقایق است. او در مورد نخست، عقل را ابزار ترجمه و در مورد دوم آن را ابزار شناخت دانسته است که محدوده خاص خود را دارد.
صوت نشستِ «عینالقضات در گفتوگو»
ویدئوی نشستِ «عینالقضات در گفتوگو»