رویدادها, رویدادهای مدرسۀ مطالعات انقلاب, مدرسه‌ها, مدرسۀ مطالعات انقلاب

علل پیدایی انقلاب‌ها چیست؟

علل پیدایی انقلاب‌ها چیست؟

علل پیدایی انقلاب‌ها چیست؟

علل پیدایی انقلاب‌ها چیست؟

علل پیدایی انقلاب‌ها چیست؟

مدرسه «مطالعات انقلاب» باشگاه اندیشه برگزار می‌کند:


سلسله نشست‌های انقلاب چیست؟ (بررسی تجربه ایران از مفهوم انقلاب با تأکید بر انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی و رخداد ۱۴۰۱)
نشست سوم: علل پیدایی انقلاب‌ها چیست؟
با حضور دکتر جواد اطاعت (عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی)
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲

سومین جلسه از سلسله نشست‌های «انقلاب چیست؟» با حضور جواد اطاعت، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، به همت مدرسه انقلاب در باشگاه اندیشه برگزار شد.

در ابتدای نشست مریم پیمان، دبیر مدرسهٔ مطالعات انقلاب، توضیحی راجع به این سلسله جلسات ارائه کرد . وی در معرفی مهمان جلسه، سیمایِ علمی دکتر اطاعت را بُعدی کمتر شناخته شده دانست که در سایهٔ چهرهٔ سیاسی وی به محاق رفته است.

اطاعت در این نشست تصریح کرد: فرهنگ سیاسی ملت‌ها با هم متفاوت است اما در باب انقلاب می‌شود نظریه‌پردازی کرد ولی به هر روی انقلاب‌ها سم مهلکی برای ملت‌ها و کشورها به شمار می‌روند.

وی با بیان اینکه هزینه‌های انقلاب به مراتب بیش از منافع آن است گفت: انقلاب‌ها به هر روی ایجاد می‌شوند و رخ می‌دهند و هیچ مرکز علمی و پژوهشی نتوانسته است آنها را پیش‌بینی کند.

اطاعت با تأکید بر پیش‌بینی ناپذیر بودن انقلاب‌ها اظهار کرد: هر چند انقلاب‌ها پیش‌بینی ناپذیر هستند اما کشورهایی که چهارچوب علمی را رعایت نکنند با چالش مواجه می‌شوند و بر اساس شاخصها می‌توان این چالش را شناخت.

وی با بیان نظریه تحقیر ملی به فقر اقتصادی اشاره و بیان کرد: لزوماً مسئله فقر اقتصادی به انقلاب منجر نمی‌شود و در کنار این عامل، استبداد سیاسی عامل مهم تشکیل انقلاب‌ها هستند.

وی اتمیزه شدن را نتیجه تحقیر ملی دانست و توصیح داد: اتمیزه شدن یعنی فرد منزوی و سرخورده و ناامید شده است و شاخصهای آن اعتیاد، خودکشی، ضرب و جرح و … است.

اطاعت بعد تحقیر ملی را انزوای ملی خواند و سکوت گورستانی را اشاره به فضای اتمیزه شده دانست و افزود: این سکوت خطرناک‌تر از فضای اعتراض است. در این شرایط رهبران کاریزما برای اقدام در جوامع فضا را ایجاد می‌کنند و افراد با همذات‌پنداری جذب انقلاب می‌شوند.

این استاد دانشگاه در فضای کنونی شورش اجتماعی و حرکت توده‌ها را ابتدای گرفتاری در جامعه ایران دانست و با تکیه بر تجربه‌های جهانی از جمله در افریقا، ترکیه و اروپای شرقی در پایان تصریح کرد که هنوز امید داریم در ایران رهبران متوجه شوند که ایران شرایط مساعدی ندارد.

📝 گزارش مختصرصوت نشستِ «علل پیدایی انقلاب‌ها چیست؟»
ویدئوی نشستِ «علل پیدایی انقلاب‌ها چیست؟»