رویدادها, رویدادهای مدرسۀ مطالعات انقلاب, مدرسه‌ها, مدرسۀ مطالعات انقلاب

خوانشی چندگانه از یک مرگ خودخواسته

خوانشی چندگانه از یک مرگ خودخواسته

خوانشی چندگانه از یک مرگ خودخواسته

خوانشی چندگانه از یک مرگ خودخواسته

خوانشی چندگانه از یک مرگ خودخواسته

مدرسه «مطالعات انقلاب» باشگاه اندیشه برگزار می‌کند:
خوانشی چندگانه از یک مرگ خودخواسته
با حضورِ
سیاوش خوش‌دل (دانش‌آموخته‌ی دکتری ادبیات فارسی؛ مدرّس)
مریم پیمان (دبیر مدرسه مطالعات انقلاب)
و همراهی برخطِ
امین بزرگیان (معلم و جامعه‌شناس؛ دانشجوی دکتری در دپارتمان مردم‌شناسی Côté d’azur فرانسه)
چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۲

📝 درباره‌ی نشست

در این نشست پای صحبت یک معلم ادبیات می‌نشینیم که از تجربیات کلاس‌های درس خود بر اساس مواجهه با آثار پوراحمد می‌گوید. یک معلم جامعه‌شناسی نیز درباره‌ی خودکشی به‌مثابه پدیداری اجتماعی سخن خواهد گفت. دیگر ارائه‌دهنده‌ی این جمع، به بررسی نشانه‌شناسانه مرگی خودخواسته در شرایط اجتماعی کنونی ایران خواهد پرداخت.

📝 گزارش مختصر

نشست خوانشی چندگانه از یک مرگ خودخواسته به همت مدرسه مطالعات انقلاب باشگاه اندیشه با حضور سیاوش خوشدل (پژوهشگر و معلم ادبیات فارسی) و مریم پیمان (دبیر مدرسه مطالعات انقلاب) و همراهی برخط امین بزرگیان (جامعه‌شناس) چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ در باشگاه اندیشه برگزار شد.

در این نشست سیاوش خوشدل بیان کرد که “صبح روز بعد” برای او همیشه یادآور سانسور کتاب‌های درسی ادبیات بوده است و تنبیه بدنی، منزوی‌شدن دانش‌آموزان و کمبود محبت از مسائلی است که بر اساس کتاب ” کودکی نیمه‌تمام” پوراحمد در زندگی او وجود داشته و در آثارش این عوامل مؤثر بوده است.

امین بزرگیان در ادامه از خودکشی به‌مثابه پدیده‌ای جامعه‌شناختی سخن گفت و اظهار داشت: خودکشی نشانه‌ی سازمان معیوب جامعه است. با این حال، بدون اصلاح جامعه تلاش برای کاهش خودکشی معیوب می‌ماند. خودکشی محصول ناتوانی فرد در برابر مناسبات قانونی است. در هر خودکشی باید ردّ بردگی را پیدا کنیم که انضباط سرکوب‌گرانه را حاکم نموده و اشتیاق زندگی را کم می‌کند.

مریم پیمان نیز گفت دموکراتیک‌ترین حالت زیستن آدمی انتخابِ نبودنش است. اگر پوراحمد نماد یک انسان بالغ باشد این انسان بالغ می‌تواند نماد جامعه و نظام اجتماعی در نظر گرفته شود و خودکشی این فرد در کالبد سیاست می‌تواند حرکتی انقلابی در راستای نابودی سازمان اجتماعی موجود تلقی شود. بر اساس آمار، مرگ خودخواسته‌ی سلبریتی‌ها حدفاصل یک ماه بعد از مرگ آنها ۳۰ درصد افزایش یافته است.

پیمان ادامه داد: انقلاب نظم و ساختار جامعه یعنی میراث گذشتگان را نابود می‌کند. این ساختارها ناشی از فرایندهای کندرو بوده که برای هر جامعه‌ای هزینه‌بر و زمان‌بر هستند. هنوز به نظر نمی‌رسد جامعه ما خواهان پرداخت هزینه یک انقلاب باشد.

صوت نشستِ «خوانشی چندگانه از یک مرگ خودخواسته»
ویدئوی نشستِ «خوانشی چندگانه از یک مرگ خودخواسته»